یک کارشناس مطلع در خصوص حمله ناکام اخیر به زیرساختهای سایبری وزارت نفت، گفت: «بیش از 6 ماه است که ایران تقریبا هر روز یک حمله بزرگ سایبری را خنثی می کند. این آمار به جز حملات کوچکی است که بدون مداخله نهادهای پدافندی رسمی و از جانب مسئولان انفورماتیک دستگاه ها به طور مستقیم خنثی می شود.»
وی اضافه کرد: «اگر تلاش فراوانی برای پوشاندن رد این حملات از جانب مهاجمان انجام شده ولی هم اکنون مستندات کارشناسان ایرانی درباره دو موضوع کامل است: اول اینکه این حملات از جانب بخش های ویژه عملیات سایبری در ارتش و دستگاه اطلاعاتی اسرائیل با اطلاع کامل دولت هدایت می شود و دوم، آمریکا و انگلستان امکانات تکنولوژیک خود را به طور کامل در اختیار این پروژه قرار داده اند به طوری که NSA (آژانس امنیت ملی امریکا) که نهاد ملی شنود و عملیات سایبری در این کشور است، بخش ویژه ای برای حمله سایبری به ایران ایجاد کرده و MI5 (سرویس امنیت داخلی انگلستان) هم کارشناسان و تجربیات خود را در اختیار اسرائیل قرار داده است.»
آنچه این کارشناس حمله سایبری نامیده در واقع مجموعه ای عملیات نرم افزای (و در موارد معدودی سخت افزاری) است که شبکه های مختلف ذخیره یا تبادل اطلاعات در ایران را هدف گرفته است.
نخستین بار دو هفته پیش این موضوع توجه عمومی در ایران را به خود جلب کرد؛ یعنی زمانی که برخی منابع اعلام کردند رمزهای ورود 3 میلیون کارت بانکی ایرانی هک و افشا شده است. اگر چه این موضوع اختلال جدی در عملیات بانکی کاربران ایرانی ایجاد نکرد ولی به مدت یکی دو روز فضایی ملتهب میان شهروندان ایرانی ایجاد شد.
اخیرا نیز در هفته گذشته منابع خارجی اعلام کردند سرورهای وزارت نفت ایران مورد حمله قرار گرفته است. در حالی که خبرگزاری های غربی این شایعه را دامن می زدند که احتمال دارد این حمله صادرات نفت ایران را مختل کند، مسئولان وزارت نفت اعلام کردند هیچ کدام از شبکه های اصلی این وزارتخانه آسیب ندیده است.
کارشناس مذکور گفت: «در 6 ماه گذشته ما با یک تغییر رویکرد در حملات سایبری غرب مواجه بوده ایم. تا پیش از این ارسال بدافزار به تاسیسات هسته ای و نظامی ایران اصلی ترین مصداق عملیات سایبری بود، اما اکنون حمله به بخش های دولتی که متولی خدمت رسانی به مردم یا اداره کننده گلوگاه های اقتصادی هستند، در دستور کار دشمن قرار گرفته است.»
این کارشناس اضافه کرد: «رویکرد حاکم بر عملیات سایبری هم مانند رویکرد حاکم بر تحریم ها تغییر کرده است. قبلا هدف کند کردن برنامه های هسته ای و نظامی ایران بود، اما اکنون هدف ایجاد اختلال در امور جاری کشور و تولید نارضایتی در مردم است.»
این کارشناس که در جریان جزئیات قرار دارد، سپس به مشکلات و محدودیت های کشورهای غربی در انجام مستمر این عملیات ها اشاره کرد و گفت: «غربی ها مشکلات جدی دارند. اولین مشکل آنها این است که بسیاری از تاسیسات حیاتی ایران به صورت آفلاین، بدون اتصال به اینترنت و اصطلاحا خارج از شبکه اداره می شوند؛ بنابراین دسترسی به آنها از طریق عملیات اینترنتی بسیار دشوار و بلکه غیر ممکن است و هکرها یا باید به وسیله عامل انسانی بدافزار را وارد شبکه کنند یا اینکه فقط قادر خواهند بود پایگاه های خبری و اطلاع رسانی شرکت هایی مانند شرکت ملی نفت ایران را هک کنند که هیچ اطلاعات حیاتی روی آن وجود ندارد.»
این کارشناس محدودیت دوم را اطلاع دشمن از توان مقابله به مثل ایران خواند و گفت: «این نکته مهم است که توجه شود حملات اخیر اسرائیل، امریکا و انگلیس به زیرساخت های سایبری ایران در واقع نوعی واکنش انفعالی به حملاتی است که اخیرا به زیرساخت های خود آنها انجام شده است؛ عملیات هایی که طیفی وسیع از نتایج از هک اطلاعات نظامی تا حساب های بانکی را در پی داشته است.»
لازم به ذکر است که آمریکا، ایران و چین را مسئول این حملات می داند.
منبع: گرداب
نظرات شما عزیزان: